TOP LATEST FIVE بلیط URBAN NEWS

Top latest Five بلیط Urban news

Top latest Five بلیط Urban news

Blog Article

حوزه علمیه قم؛‌ نهادی برای آموزش و تربیت طلاب علوم دینی است. بر اساس گزارش‌های تاریخی پیشینه آن به قرن دوم قمری بر می‌گردد. از قرن دوم قمری، جلسات درس و بحث محدثان در قم برگزار می‌شده است. محدثانی همچون زکریا بن آدم، اسحاق بن عبدالله اشعری، سهل بن یسع اشعری در این شهر پرورش یافتند.[۸۴] حسین بن روح (درگذشته ۳۲۶ق) کتابی در فقه تألیف کرد و آن را برای ارزیابی به حوزه حدیثی قم فرستاد.[۸۵] همچنین در این دوره عالمان قمی آثاری مانند من لا یحضره الفقیه نوشتند.

قبرستان شیخان، قبرستانی است کهن، که مدفن بزرگان دینی و عالمان و اساتید مهمی از جمله زکریا بن آدم، زکریا بن ادریس که از یاران و راویان امام صادق (ع) محسوب می‌شوند.

دریاچه با تالاب حوض سلطان که به دریاچه ساوه، شاهی و قم نیز شناخته می‌شود از جمله دیدنیهای اطراف قم در زمستان است.

فُردو یکی از دیدنیهای اطراف قم در تابستان و از روستاهای خوش آب‌وهوای شهر است که با داشتن هوای خنک و دلپذیر در فصل‌های بهار و تابستان مسافران بسیاری را پذیرا می‌شود.

پارک ملی کویر، تنها پارک ملی در ایران محسوب می‌شود که آن هیچ‌گونه سکونتگاه انسانی، معدنی و امکان اجازه چرای دام وجود ندارد. این پارک در گذشته از بهترین زیستگاه‌های گورخر ایرانی بوده است.

 جالب است بدانید که علاوه بر بزرگانی که ذکر شد، در این بارگاه ملکوتی علمای مشهوری نیز به خاک سپرده شده‌اند. به ??? ?? ????? آیت الله حایری یزدی (مؤسس حوزه‌ علمیه قم)، آیت الله بروجردی (مؤسس مسجد اعظم و از مراجع بزرگ شیعه)، آیت الله خوانساری، آیت الله گلپایگانی، علامه سید محمد حسین طباطبایی (مولف تفسیر المیزان)، شهید مطهری، آیت الله بهجت، شیخ فضل الله نوری و بزرگان دینی دیگری اشاره کرد.

سید محمدتقی خوانساری • محمدعلی اراکی • عبدالله ??? ?? ?????? جوادی آملی • علی‌اکبر فیض مشکینی • یوسف صانعی • ابراهیم امینی نجف‌آبادی • رضا استادی • احمد جنتی • علیرضا اعرافی

قیام علیه معتصم؛ در اوایل خلافت معتصم مردم قم دست به شورش زده و حاکم شهر را بیرون کردند. معتصم لشکری روانه قم کرد. لشکر او خساراتی به این شهر وارد کرد.[۴۱]

جالب است ???? ????? ?????? بدانید که پادشاهان بسیاری از تاریخ ایران (شاه عباس دوم، ????? شاه صفی و...) و بزرگان و علمای سرشناس متعددی در جوار این بانوی بزرگوار دفن شده‌اند.

مدرسه ستیه، مدرسه دارالشفاء، مدرسه فیضیه، مدرسه رضویه، چهل اختران، بقعه علی بن جعفر، مزار احمد بن قاسم، امامزاده ابراهیم و امامزاده جعفر از دیگر بناهای تاریخی و مذهبی در قم است.

مسجد جامع قم، قدمت این مسجد به قرن ششم برمی‌گردد و پس از مسجد امام حسن عسکری، قدیمی‌ترین مسجد قم محسوب می‌شود.[۸۱]

بنابر حدیثی از پیامبر اسلام(ص) علت نامگذاری این شهر به قم آن است که اهل آن قائم آل محمد(عج) را در قیام یاری می‌کنند. در منابع روایی از این شهر با اوصافی چون حرم اهل بیت و قطعه‌ای از بیت المقدس نیز نام برده شده است.

قمی، حسن بن محمد، تاریخ قم، ????? ترجمه: حسن بن علی بن حسن عبدالملک قمی، تهران، توس، ۱۳۶۱.

میدان حر – خیابان کمالی – خیابان کاشان – مجتمع فرهنگی ورزشی کوثر

Report this page